03 January 2019

4FOLD Foldable Containers erkend als een milieuvriendelijke investering

4FOLD bundle on truckDe 4FOLD Foldable Container is opgenomen als energiebesparend bedrijfsmiddel op de Energielijst 2019. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid Nederlandse bedrijven ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Wanneer men gebruik maakt van EIA heeft de ondernemer dubbel voordeel: de energiekosten gaan omlaag én er wordt minder belasting betaald. De EIA houdt in dat men 45% van de investeringskosten van de fiscale winst mag aftrekken. Hierdoor hoeft er minder vennootschapsbelasting betaald te worden. 

In het algemeen zijn 40% van de containers die op het achterland getransporteerd worden leeg. De inklapbare zeecontainer biedt als voordeel dat een lege container ingeklapt kan worden tot een vierde van het volume. Vier ingeklapte containers kunnen gebundeld worden en zo’n bundel heeft precies dezelfde afmetingen als één standaard container. Dit bespaart drie transportbewegingen per bundel en dat levert al gauw een CO2 besparing op van 25%. 

U kunt hier de Energielijst 2019 vinden (inklapbare zeecontainer). Mocht u meer informatie willen hebben over deze Energie-investeringsaftrek voor de 4FOLD Foldable Container neem dan contact met ons op via info@hcinnovations.nl of bel 015-2682622.

Co-funded by the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 711257.